Uludağ’da Bir Otelin 1000 TL’lik Çorbası
Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, 1980 metreye kadar uzanan pistleri ve doğal güzellikleriyle değil, bir otelin restoranında 1000 TL’ye satılan çorbasıyla da dikkat çekiyor. Menüde asıl ilgi çekici olan ise Uludağ’dan esinlenilen özel lezzetler. Aromatik yeşillikler, kırmızı pancar, kırmızı damarlı pancar, kuzukulağı, mor kale yaprakları, gül marul, endivyen marul, dağ kestanesi, nar ve tulum peyniriyle harmanlanan salata 700 TL. Beyaz peynir, dağ kekiği ve cherry domatesle hazırlanan dağ tostu ise 600 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor. Geçen sezon adından sıkça söz ettiren çorba ise kurutulmuş dağ mantarları, ceviz, fesleğen ve dereotuyla hazırlanıp kıtır ekmekle servis ediliyor.
‘Yöre İnsanının Topladığı Mantarlarla Çorbamızı Yapıyoruz’
DHA muhabiri tarafından da denenen çorbanın farklı olduğunu belirten işletme müdürü Süleyman Güngör, çorbalar gibi hazırlanmadığını ve kişiye özel olarak pişirildiğini vurguladı. Güngör, çorbada 6 bin TL’ye kadar değerlenen 3 farklı dağ mantarının kullanıldığını belirterek, “Çorbamızın içinde yörede yetişen özel mantar çeşitleri ve ceviz bulunuyor. Lezzetinin sırrını biz saklıyoruz. Yöre insanının topladığı mantarlarla çorba hazırlıyoruz. Mantarları onlardan alıyoruz ve burada özel işlemlerden geçirerek servis ediyoruz” dedi.
‘Özel Bir Çorba Olduğu İçin Fiyatı Farklı’
Uludağ’a özgü lezzetlere menülerinde yer verdiklerini belirten Güngör, “Uludağ Salatası” ve “Dağ Tostu” gibi diğer lezzetlerin de menüde olduğunu ifade etti ancak çorbanın ön plana çıktığını söyledi. Güngör, çorbanın özel bir tarif olduğunu ve fiyatının da buna uygun olduğunu belirterek, “Çorba geçen sezon büyük ilgi gördü. Lezzeti ve sunumuyla ön plana çıkmak istesek de fiyatı öne çıktı. Aslında burada özel emek ve hizmet var. Dolayısıyla çorbanın fiyatı da buna göre belirlendi” şeklinde konuştu.