Fırında helva tarifi, nasıl yapılır?

Fırında helva tatlısı, genellikle balık yedikten sonra tercih edilen oldukça pratik ve tatlı isteğini anında kesen bir tatlı tarifidir. Balık restoran menülerinde sıklıkla yer verilen fırında helva, tahin helvasının fırınlanması ile yapılmaktadır.

Balık yedikten sonra oluşan tatlı isteğinizi kesecek, en hızlı ve basit tarifi sizler için araştırdık. İşte enfes fırında helva tarifi…

FIRINDA HELVA TARİFİ



4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA    /     PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 300 gram tahin helvası,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt,
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın,
  • 1,5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Yapılışı:

  • Fırınız 190 derecede ısıtın.
  • Helvayı küp küp doğrayın ve derin bir kabın içerisine alın.
  • Üzerine sütü, tereyağını ve limon suyunu ilave edip çatal yardımıyla güzelce ezin.
  • Sıvı bir kıvam alan karışımı ısıya dayanıklı güveçlere pay edin.
  • Fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Fırından çıkan helvaların üzerine fındık ya da fıstık tozu serpip, sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir